Continuem amb el pulmó

Els pulmons són la nostra caixa de ressonància emocional

Un simple refredat, ¿pot venir provocat per un estat d’ansietat, tristesa o preocupació?

En l’article anterior us donàvem algunes recomanacions sobre la dieta i els aliments que poden ajudar-nos a enfortir el Qi de pulmó.

El pulmó és un dels sistemes principals de la circulació de l’energia (Qi) pel nostre cos.

Qualsevol disfunció d’aquest sistema, es manifesta a través de diversos de símptomes que poden anar des del cansament, de la falta d’energia, l’ansietat, la malenconia o fins i tot la depressió.

Quan estem apàtics o tristos, sense adonar-nos, tensionamos les espatlles, el nostre diafragma es comprimeix i la nostra respiració es veu alterada i agitada per l’angoixa. Sovint, quan plorem, sentim una forta opressió al pit.

Segons la Medicina Tradicional Xinesa, els pulmons són el nostre sensor emocional, la nostra caixa de ressonància per a processar la vida i les emocions.

Patir i respirar de forma inadequada repercuteix directament sobre el nostre equilibri emocional i la nostra salut. Un simple refredat pot ser el primer símptoma de desequilibri.

D’aquí la importància d’enfortir i protegir els nostres pulmons a través d’una dieta adequada, que ens ajudi a depurar toxines i substàncies estranyes perjudicials pel nostre organisme.

I com sempre recomanem des de Qinesia, és fonamental que escoltis al teu cos amb atenció per comprendre i identificar els senyals que t’està enviant.

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat. Camps obligatoris marcats amb *