Tardor saludable

El nostre cos es prepara per a l’hivern

La tardor, temps de recolliment, de canvi, de transformació. Ens tapem amb roba diferent i el que fins ara era color, alegria, braços, cames i peus nus, avui són tons marrons, negres, grisos, blaus, sota els quals s’amaga el nostre cos preparant-se per a l’hivern.

La nostra transformació s’alinea amb la de la natura que també s’ha tenyit de nous colors i que, abans de despullar-se del tot, ens obsequia amb els seus últims vermells i taronges, allargant la nit i avisant-nos del que vindrà.

Però …. com conservar la salut en aquest moment de la vida en el que ens endinsem?

La meva recomanació és que vigilem tot allò relacionat amb la humitat i el fred: la temperatura, els corrents d’aire però també l’alimentació.

A la tardor cal evitar menjar aliments freds o directament extrets de la nevera.
Les sopes, els purés de verdures  i els guisats sense greixos però calents són ara mateix la millor opció.

També hem d’evitar els aliments sense cuinar, com les amanides. Vol dir això que no podem menjar amanides a la tardor? I tant que sí, però  sempre com acompanyament i si pot ser no  en els àpats de nit.

Tardor és el temps del PULMÓ, l’ànima sensitiva que distribueix l’energia pel nostre organisme a través de la sang filtrada en els alvèols.
El seu “finestra” exterior és la pell, i una manera de protegir-és protegir la pell. Tapar-se adequadament i evitar les ferides emocionals. Intentar no danyar-nos emocionalment, corregint vincles nocius o situacions de malenconia pel passat o pel futur. La clau està en viure el moment de la manera més harmònica possible.

Qualsevol relliscada en la cura de la nostra salut a la tardor pot implicar malalties com refredats, processos gripals, dolors musculars i tendinosos, cansament i sensació de falta d’energia, amb les complicacions pertinents que tot això pot suposar.

L’acupuntura i la fitoteràpia ens permeten potenciar el pulmó i prevenir aquests processos que amb l’adequat tractament i manteniment són totalment suportables.

Cal que ens posem en marxa i fem un manteniment per preservar la salut perquè és molt més sa prevenir que corregir.
Ens llancem a gaudir una tardor saludable?

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat. Camps obligatoris marcats amb *